Uncategorized

Myten om den jämställda privatiseringen

 

 

 

Inger Andersson, Vänsterns representant i bl a primärvårdsnämnden i landstinget Sörmland skrev på Katrineholmskurirens debattsida den 8 mars:

Det sprids en myt från borgerliga politiker om att privatisering av sjukvården skulle leda till att fler kvinnor skulle ta plats i bolagsstyrelserna och därmed få såväl mer makt och pengar. Maud Olofsson, näringsminister, har bland annat på regeringens hemsida skrivit att:

”På samma sätt som de flesta byggföretag drivs av män är det rimligt att förvänta sig att välfärdsföretagande kommer att bli en företagsbransch där kvinnorna står starka. /…/ Vård- och omsorgsföretagande kan bli en språngbräda för fler kvinnor in i storföretagens bolagsstyrelser.”

Den politiska analys som Olofsson gör är väldigt långt från verkligheten. …”

Läs hela artikeln i tidningen:

Kopiera länk