”Ska vård på annan än vetenskaplig grund finansieras av offentliga medel?”

Vänsterpartiet Sörmland beslöt vid årskonferensen att arbeta för att Landstinget ska avbryta sitt samarbete med antroposofernas Vidarkliniken. Vänsterpartiet har lagt en motion om detta som kommer att behandlas i fullmäktige.

Vi anser att alla behandlingsmetoder och läkemedel som används inom offentligt finansierad vård ska möta högt ställda kvalitetskrav och baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi menar att det inte motsvaras av det avtal Landstinget Sörmland har med Vidarkliniken.

Med anledning av detta anordnar Vänsterpartiet Vingåker ett öppet möte i frågan. Medverkar gör professor Dan Larhammar, institutionen för neurovetenskap, Uppsala universitet och professor i filosofi, Sven-Ove Hansson vid KTH. Representanter för den gren av antroposofin som Vidarkliniken representerar har erbjudits att delta men har avböjt.

Tid: Torsdagen 11 oktober 18.30-21.00
Plats: Åbrogården, Strykjärnet, Storgatan 55 i centrala Vingåker

Läs mer på http://vingaker.vansterpartiet.se/
Kontakter: Lasse Nilsson, informationsansvarig Vänsterpartiet Vingåker
e-post: [email protected] eller [email protected] Tel: 070-375 70 15

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Ska vård på annan än vetenskaplig grund finansieras av offentliga medel?”

  1. Elisabeth Thun skriver:

    Vidarkliniken har räddat livet på mig och mina barn i omgångar Detta under en väldigt lång period.Deras metoder var unika och levandegjorde mig,som annars inte hade haft en chans i den vanliga vetenskapliga vården,där läkaren och läkemedelsindustrin saknar erfarenhet ifrån ett sådant underläge jag då befann mig i.Sånt som den Grekiska läkare hade stor erfarenhet av däremot.Under en semester fick jag ett fiskbett och måste behandlas för det sa man på hotellet.Läkare såg på en gång att jag var mycket traumatisk och menade att ni i Sverige saknar insikter Grekland inte gör .Detta på grund av tortyr de visste mycket om..För mig var mitt rådande tillstånd inte än upptäckt ens.
    Men på Vidarkliniken gjorde man flera olika inpackningar och omsorg på än flera vis Så att jag kvicknade till och ville fortsätta leva och ta hand om 4 barn ingen annars skulle gjort utan raka motsatsen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *