artikel

Pressmeddelande: Vänsterpartiet tuffar till sig i fråga om TGOJ-banan!

Imorgon onsdag 3 april avgår ett godståg från Oxelösund som via TGOJ-banan tar sig genom vårt vackra Sörmland. Med tanke på mångårigt önskemål om persontrafik på TGOJ-banan från befolkningen i Sörmland bör alternativet persontrafik finnas med i planering och ekonomiskt utrymme för nödvändiga satsningar skapas i Länsplanen för regional infrastruktur.

Strax innan avfärd denna aprilmorgon kommer Maud Ekman, Vänsterpartistisk ledamot av regionstyrelsen Sörmland att kliva på godståget vid gamla stationen i Oxelösund. Med sig har hon Johan Lidman som delar Vänsterpartiets åsikt om att persontrafik på TGOJ-banan är möjlig och har bjudit in till denna resa för att studera banan. Godståget kommer att anlända till järnvägsstationen i Eskilstuna cirka 11.45.

Vänsterpartiet är initiativtagare till den nystartade aktivistgruppen TUFF – Tågtrafik ger utveckling för framtiden vars motto är just att persontrafik på TGOJ-banan är möjlig! Vi är flera som delar denna åsikt och vi kommer nu att aktivt arbeta för frågan.

Media är varmt välkomna att delta i en kort pressträff och fotografering strax innan avfärd från gamla stationshuset i Oxelösund 9.45. Vid ankomst Eskilstuna kommer även där finnas möjlighet för möte med media, ankomst till Järnvägsstationen i Eskilstuna, perrong 2 eller 3 cirka 11.45.

 Maud Ekman, mobil 0763-90 20 70tågspår

 Maud Ekman, mobil 0763-90 20 70

 

 

 

 

 

 

 

Foto, Elinor Sundén, Bilden är fri för publicering.

Kopiera länk