artikel

Pressmeddelande: Maud Ekmans resa på TGOJ-banan gav mersmak!

TGOJresangladIdag klockan 09.40, strax innan utsatt tid, avgick Green Cargos tåg från Oxelösund som passagerare hade tåget 2 personer som är övertygade om att persontrafik på TGOJ-banan är möjlig. Maud Ekman, Vänsterpartistisk ledamot av regionstyrelsen Sörmland klev på godståget vid gamla stationen i Oxelösund tillsammans med Johan Lidman som delar Vänsterpartiets åsikt och har bjudit in till denna resa för att studera banan.

Idag klockan 09.40, strax innan utsatt tid, avgick Green Cargos tåg från Oxelösund som passagerare hade tåget 2 personer som är övertygade om att persontrafik på TGOJ-banan är möjlig. Maud Ekman, Vänsterpartistisk ledamot av regionstyrelsen Sörmland klev på godståget vid gamla stationen i Oxelösund tillsammans med Johan Lidman som delar Vänsterpartiets åsikt och har bjudit in till denna resa för att studera banan.

Efter sin resa säger Maud Ekman att det var en intressant studieresa som gav hopp för framtida persontrafik på banan. Banan är rak och fin och befintliga dubbelspår på vissa ställen möjliggör möten. Maud Ekman hoppas på en fortsatt utveckling av TGOJ-banan. Resan har gjort henne övertygad i sin åsikt om att alternativet persontrafik bör finnas med i planeringen av Länsplanen för regional infrastruktur. Ekonomiska förutsättningar bör tas med i planeringen.

Vänsterpartiet är initiativtagare till den nystartade aktionsgruppen TUFF – Tågtrafik ger utveckling för framtiden vars motto är just att persontrafik på TGOJ-banan är möjlig! Vi är flera som delar denna åsikt och vi kommer nu att aktivt arbeta för frågan.

Maud Ekman

mobil 0763-90 20 70

Kopiera länk