artikel

Vänsterpartiet har utsett ny gruppledare

Maud Ekman har under de senaste tre åren lett Vänsterpartiets landstingsgrupp. Hon tog över efter Peter Linnstrand som hastigt avled 2011. Maud har fört fram Vänsterpolitiken på ett hedervärt sätt och partiet har under hennes ledning i opposition fått gehör för bland annat förslaget om kultur på recept och hälsosamtal.

lottaomaud9Det är med glädje vi idag kan meddela att Lotta Back utsetts till gruppledare för Vänsterpartiet Sörmlands landstingsgrupp med tillträde 20150101. Lotta Back som haft politiska uppdrag i Landstinget sedan början på 2000-talet bor i Katrineholm där hon även har verkat som partiets gruppledare i två mandatperioder.

Det är med glädje vi idag kan meddela att Lotta Back utsetts till gruppledare för Vänsterpartiet Sörmlands landstingsgrupp med tillträde 20150101. Lotta Back som haft politiska uppdrag i Landstinget sedan början på 2000-talet bor i Katrineholm där hon även har verkat som partiets gruppledare i två mandatperioder.

Lotta är psykiatrisköterska och kommer att ta tjänstledigt från sitt jobb på Ätstörningsmottagningen. ”Men jag vill ha en fot kvar i verksamheten, den insynen är viktig för mig” säger Lotta. Just att känna samband mellan politik och personal är något Lotta brinner för. Hon säger att ”Oavsett partifärg måste vi politiker i Landstinget Sörmland satsa på parsonalen. Parsonalen är så viktig för att landstinget ska gå runt och utvecklas”.

Ungas psykiska ohälsa är något att som Lotta ser som viktigt att göra satsningar på. ”Självmordsstatistiken talar sitt tydliga språk. Vi kan inte blunda för att unga mår dåligt. När siffrorna visar detta så tydligt måste vi politiker ta ansvar för att utveckla vård, omsorg och inte minst förebyggande folkhälsoarbete”.

Vänsterpartiets valplattform kommer självklart ligga till grund för den politik Vänsterpartiet kommer att föra under Lotta Backs ledning. ”Det är mitt uppdrag att föra arbetet framåt. Genom vår tydliga vänsterpolitik vet folk var vi står i frågorna.”

Bilden, som föreställer Lotta Back längst fram och Maud Ekman bak i bild, är fri att publicera, Foto: Elinor Sundén.

 

Maud Ekman, nuvarande gruppledare, Mobil 0763-90 20 70

Lotta Back, vice gruppledare, blivande gruppledare, Mobil 070-718 60 66

Patrik Renfors, distriktsordförande, Mobil 070-537 91 99

 

Kopiera länk